TV-t, mobilt és segédmotoros kerékpárt is lopott a jászberényi sorozatbetörő duó

Megosztás

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek két helyi férfit, akik az elmúlt hónapokban több vagyon elleni bűncselekményt követtek el Jászberényben.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint 2023. május 27-re virradóra ismeretlenek behatoltak egy jászberényi ingatlanba, majd onnan televíziót, karórát és segédmotoros kerékpárt tulajdonítottak el 400.000 forint értékben – írja a police.hu. Szintén ugyanezen napon érkezett bejelentés arról, hogy egy másik jászberényi ingatlanba is jogtalan behatolás történt. Onnan egy táskát loptak el, melyben személyes iratok, bankkártya és mobiltelefon voltak. A bűncselekményt követően a bankkártyával megkíséreltek vásárolni egy helyi boltban, sikertelenül.

A jászberényi rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeképpen látókörükbe kerültek a feltételezett elkövetők. A 33 éves férfit 2023. május 27-én, míg 25 éves társát május 28-án fogták el a jászsági rendőrök. A duó tagjait a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételükről határoztak és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A nyomozás során, több helyszínen is kutatást tartottak a rendőrök, ahol több tárgyi bizonyítékot is megtaláltak és lefoglaltak.

A jogsértők nem voltak ismeretlenek a rendőrök előtt, megállapították, hogy mindkettejük ellen van már folyamatban nyomozás. A büntetőeljárások egyesítését követően a 33 éves terheltet 2 rendbeli lopás vétség, 2 rendbeli lopás bűntett és 2 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésével, társát 2 rendbeli lopás vétség, és 1 rendbeli lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság.

Kapcsolódó cikkek